Börja med motorsport

För många så är det något som finns med ifrån modersmjölken detta med motorsport. Man föds in i en familj där motorer och avgasrök hör till vardagen. Det behöver inte vara på hög nivå utan det kan räcka med att någon i familjen håller på med Folkracing för att de mindre arvingarna i familjen ska få smak på motorsport. 

Finns talangen där så kan man gå hur långt som helst. Om som föräldrar låt era barn få börja i tidig ålder, desto tidigare desto bättre. För den skullen så tvinga aldrig på något som den inte vill. Skulle det vara så att slalom är den sport som de vill hålla på med så må så vara. Att få lära sig grunderna i hur rally, och bilkörning går till är aldrig fel. Det kan vara stora fördelar att veta hur det går till den dagen man väljer att ta körkort.

Har man sedan barnsben fått vara med i olika typer av fordon och byggt upp ett intresse kring detta så är det ju helt klart en fördel då man själv väljer att ta exempelvis körkort för bil. Man vet var ratt, gaspedal och hur man växlar. Nu överensstämmer kanske inte körskolans körteori en rallyförares, men man har fått erfarenhet vad som händer när man trycker på gasen. Ta vara på de erfarenheter du kan få i ung ålder, detta har du garanterat igen då du ska ta ditt körkort.