GT-Cup

Det är få biltävlingar där enbart en enda bilmodell från ett specifikt bilmärke får tävla men det är en av de regler som gäller för GT Cup. Här är det nämligen enbart bilar av modellen Porsche 911 som är välkommen att delta.

Tävlingen grundades 2012 av ett av Sveriges största racingstall, Flash Engineering. Det kan se märkligt ut att en biltävling med enbart bilar från Porsche inte har ett namn med Porsche i namnet. Men detta beror på att tävlingen inte har fått någon uppbackning av företaget.
Flash Engineering hade tidigare ett race som gick under namnet Porsche Carrera Cup men denna tävling överläts till ett annat stall dvs Kristoffersson Motorsport.

Det är möjligt att tävla två olika klasser. Den första klassen får man ställa upp i bilen är av årsmodell 2010-2012 medan den andra klassen har bilmodeller från åren mellan 2005-2009.

Under tävlingsdagarna får deltagarna köra två träningar varefter kval och race körs. Racen tar ca 35 minuter. GT Cup anordnas som en s.k supportklass till det större TTA det vill säga Elitserien i Racing. Det betyder att TTA är huvudtävlingen även om GT Cup självklart drar till sig många åskådare också.

År 2012 var vinnaren i klass 1 norska Roar Lindland och i klass 2 svenska föraren Johan Löfqvist.